Jenerasyonların isimlerine ve karakterlerine hızlı bir bakış.
Sessiz Kuşak (1925 – 1945)
Bu kuşak İkinci Dünya Savaşı’nı ve Büyük Buhran’ı görmüştür. Otoriteye saygılıdırlar. Mevcut bir düzeni değiştirmek yerine ona uyum sağlamayı, aza kanaat etmeyi tercih ederler.
Baby Boomers (Bebek patlaması) Kuşağı (1946 – 1964)
İkinci Dünya Savaşı sonrasında bebek doğum oranları tüm dünyada artış gösterdi. Teknolojiyle araları pek iyi değildir. Önceki nesile göre toplumsal olaylarda daha çok söz hakkı istemiş ve almışlardır. Çalıştıkları yere sadakatleri yüksektir.
X Kuşağı (1965 – 1980)
Kadınların erkeklerden daha eğitimli olmaya başladığı kuşaktır. Teknoloji ve sanatta büyük değişimlere şahit olmuşlardır ve uyum sağlamışlardır. Anlayışlı ve daha az çocuklu bir kuşaktır.
Y Kuşağı (1981 – 1996)
Girişimci ruhu yüksek, risk alan, otoriteyi sorgulayan bu kuşak bilinen anlamda ‘sokakta oynayan’ son kuşak diyebiliriz. Hem dijitale hem de kağıda kaleme hakimlerdir.
Z Kuşağı (1997 – 2012)
Yaratıcı, teknolojiyi hayatının temeline alan, otoriteye karşı kayıtsız ve bireysel bir kuşaktır. Teknolojiyle doğmalarına rağmen doğru bilgiyi ayırt etmeleri bazen zor olabiliyor. Dijital okuryazarlıkta bir düşüklükten söz edilebilir. Çok kültürlü bir ortamda yetiştiklerinden herhangi bir din, dil, ırk vs. sebeplerden ayrışmaları beklenmez.
Alfa Kuşağı (2013 – 2025)
Bu kuşak da teknoloji etrafında dönen, meraklı ve sorgulayıcı bir kuşak. Ancak bu kuşağın en az konuşan kuşak olacağı düşünülüyor. Ayrıca bir şeyi okumaktan ziyade seyretmeyi tercih edecekleri, uzaktan çalışma sistemlerini geliştirecekleri ve robotlarla bolca çalışacakları öngörülüyor.