GÜNCEL

Yaşam

UNICEF Türkiye 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’nü kutluyor.

UNICEF Türkiye, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü vesilesiyle çocuk haklarının önemini ve eğitimin dönüştürücü gücünü vurgulamaya yönelik gerçekleştireceği bir dizi girişimi duyurmaktan gurur duyar.

Mariam, 12, leaves her home in Za’atari village in Jordan on her way to school. Her family fled Syria in 2013, leaving their home in Homs and arriving in Za’atari refugee camp in the north of Jordan. “Camp life was not suitable for my family,” said mother Najma. “We came to live in this village near the camp where life is cheaper than in the cities.” Eight out of every 10 Syrian refugees in Jordan live in the host community, with only 20 per cent residing in refugee camps. When Najma’s husband became sick and required urgent medical treatment, the couple had to make the difficult decision that he would return to Syria, where it was more affordable. Najma moved out of their house and into a shared rental with two single mothers. Her family share a single bedroom for which they pay USD 100 monthly in rent. “Despite this arrangement, which is the very cheapest we could hope for, we are still struggling and I’m behind on the rent,” explained a worried Najma. “Even though I can’t read or write, I needed to support my family so I had to look for work. I started out as a cleaner but there wasn’t enough work in the area so I had to go work on the farms. It was such hard, back-breaking work and only paid 1 JOD an hour [USD 1.40] – not even enough to put bread on the table for my children.” When the family started receiving cash assistance from the UN agencies, life became more bearable. But, in recent years, their assistance has been severely reduced, increasing Najma’s reliance on negative coping mechanisms like borrowing more money for daily expenses. “I rely heavily on the Hajati support,” she said, referring to UNICEF’s cash assistance programme, which has also been affected by the reduction in international funding to the Syrian refugee response that is impacting all UN agencies in Jordan. “I wait with anticipation for the school year to start when we start receiving it. I’m so glad it’s unconditional because I can use

Önemli Etkinlikler: 

UNICEF’in Yeni Çocuk Hakları Savunucusunun Duyurusu – 18 Kasım

Milli voleybolcu ve VakıfBank Spor Kulübü takım kaptanı Zehra Güneş, UNICEF Türkiye’nin Çocuk Hakları Savunucusu olarak görevlendirildi. Ünlü voleybol yıldızı, çocukların güçlendirilmesine ve çocuk haklarının desteklenmesine katkıda bulunacak. 

Okul Çantaları ile Enstalasyon Lansmanı – 19 Kasım-19 Aralık

UNICEF Türkiye, Onaranlar Kulübü iş birliğiyle İstanbul’daki Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yan duvarında çarpıcı bir enstalasyonun lansmanını gerçekleştirecek. Bir ay boyunca sergilenecek enstalasyonda kullanılan 43 okul çantası, çocukların hayatını dönüştürmede eğitimin oynadığı son derece önemli rolü sembolize ediyor ve tüm çocuklar için eğitime erişimin önemini hatırlatıyor.

Sosyal Medya Kampanyası: “Sen de Ekle” – 18-21 Kasım

UNICEF Türkiye, herkesi Instagram’daki “Sen de Ekle” özelliğini kullanarak çocuk haklarına verdikleri desteği göstermeye davet ediyor. Bu doğrultuda UNICEF destekçileri, influencer’lar ve tüm sosyal medya kullanıcılarından sırt çantalı bir kız çocuğu ve “Dünyanın dört bir yanındaki çocuklar barış ve eğitim, güvenli ve sağlıklı ortamlar, sevgi ve korunma istiyor. Onları yüzüstü bırakamayız.” şeklinde güçlü bir mesaj içeren UNICEF görselini hikayelerine eklemeleri isteniyor. 

UNICEF İyi Niyet Elçileri ve Savunucularının Dünya Çocuk Günü Aktivasyonları – 18-21 Kasım

UNICEF İyi Niyet Elçileri ve Çocuk Hakları Savunucuları Tuba Büyüküstün, Hadise ve Zehra Güneş; UNICEF Türkiye iş birliğiyle sosyal medya platformlarında “Geleceğe Kulak Ver” teması altında paylaşacakları video içeriklerde Türkiye’nin dört bir yanından çocuğun geleceğe dair umut ve hayallerini ifade ettikleri içten mektupları okuyacak. Bu paylaşımlar, çocukların seslerini duyurmaya yardımcı olacak ve onların özlemlerine kulak vermenin önemini vurgulayacak.

Halka Açık Alanlardaki Dijital Ekranlarda Görsel Kampanya – 18-24 Kasım

Ankara ve İstanbul’daki çeşitli alışveriş merkezleri ile karayolu kavşaklarında yer alan dijital ekranlar üzerinde güçlü UNICEF görselleri ve “Dünyanın dört bir yanındaki çocuklar barış ve eğitim, güvenli ve sağlıklı bir çevre, sevgi ve korunma istiyor. Onları yüzüstü bırakamayız.” şeklindeki mesajı gösterilecek. 

25. Ulusal Çocuk Forumu – 18-21 Kasım 

25. Ulusal Çocuk Forumu, Türkiye’nin çocuk hakları konusundaki kararlılığında bir dönüm noktasını temsil ediyor. UNICEF ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında düzenlenen Forum bu yıl, “Çocuk için Katılım ve Savunuculuk” teması ile yedi bölgede belirlenen illerde “Çeyrek Asır Çocuklarımızın Katılımıyla” mottosuyla düzenlenecek. 18-19 Kasım’da İl Komite Temsilcisi çocukların ortak çalışmalarının ardından 20 Kasım’da Ankara’da devam edecek olan Forum, Sonuç Bildirgesi’nin Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri tarafından 21 Kasım’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’na sunulmasıyla sona erecek.

Bize katılın!

Medya temsilcilerini ve tüm kamuoyunu Dünya Çocuk Günü’nü kutlamak ve çocuk haklarını savunmak için bize katılmaya davet ediyoruz. Birlikte çocukların hayatlarında bir fark yaratabilir ve seslerinin duyulmasını sağlayabiliriz.

Daha fazla bilgi için:

Tülay Güler, İletişim Uzmanı, UNICEF Türkiye, +905327737196, tguler@unicef.org

UNICEF Hakkında

UNICEF dünyanın en dezavantajlı çocuklarına ulaşmak için dünyanın en zorlayıcı koşullarının var olduğu bölgelerde faaliyette bulunuyor. 190’dan fazla ülke ve bölgede her çocuk için çalışıyor, herkes için daha iyi bir dünya inşa etmeyi amaçlıyoruz. Daha çok bilgi için UNICEF’in web sitesini ve soysal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

https://www.unicef.org/turkiye/en

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Mesajlar