Genç. sanatçıları destekleme motivasyonuyla faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin beşinci etabı kapsamında genç sanatçı adaylarını İstanbul’da konuk etti.
Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek ve uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hizmetlerine devam eden İyilik İçin Sanat Derneği, Anadolu’daki gençlere ulaşmaya devam ediyor.
İyilik İçin Sanat Derneği’nin Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren başarılı öğrencileri İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağladığı “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin beşinci etabı kapsamında, 12 ilden gelen 36 öğrenci 26-30 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da misafir edildi.
Genç Sanatçılara İlham Veren Bir Yolculuk: ‘Anadolu’dan İzlenimler’
‘Anadolu’dan İzlenimler’ projesinin beşinci etabını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, “İyilik İçin Sanat Derneği olarak, Anadolu’nun dört bir yanından gelen genç sanatçılara destek sunmak ve onlara ilham verici sanat deneyimleri kazandırmak amacıyla yürüttüğümüz ‘Anadolu’dan İzlenimler’ projemizin beşinci etabında da bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her etapta, Türkiye’nin farklı köşelerinden İstanbul’a gelen genç sanatçılarımızın yaratıcılıkla dolu potansiyelini görmek, bu projeyi daha ileriye taşıma azmimizi pekiştiriyor. Sanatın birleştirici gücüne inanarak çıktığımız bu yolda, genç yeteneklerimizin deneyimlerini zenginleştirip hayal güçlerine katkı sağlamak, bizim için hem ilham kaynağı hem de büyük bir motivasyon. Gönüllülük esasına dayalı olarak yürüttüğümüz bu projede, her genç sanatçının İstanbul’un sanat dünyasında edindiği deneyimlerle ufuklarını genişlettiğini görmek bizi daha da güçlendiriyor. İstanbul’da 4 gece 5 gün boyunca ağırladığımız öğrenciler için toplam bedeli 1 milyon TL’yi aşan projemize değerli katkılarından dolayı dernek üyelerimiz ile kamu ve özel kuruluşlara gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.
Selin Bozkurt, öğrencilerin konaklamasını ve şehir içi transferlerini üstlenen İstanbul Ticaret Odası’na, katkıları için Erenköy Rotary Kulübü’ne ve sanatsal aktivitelere katılımlarda desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkürlerini iletti.
İstanbul’da sanat dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı bulan öğrenciler, kentin önemli kültür sanat alanlarını gezdi. Contemporary İstanbul, Arter, Pera Müzesi, İBB Bakırköy Sanat, Kazlıçeşme Sanat, İBB İstanbul Sanat, Denizbank Genel Müdürlüğü, Artİstanbul Feshane, Tarhan Han Rahşan Düren Sergisi, İstanbul Resim Heykel Müzesi ve Hünkâr Kasrı gibi birbirinden değerli kültür noktalarına ve sanat etkinliklerine katıldılar.
Cumhuriyet Bayramı Coşkusunu İstanbul’da Yaşadılar
İstanbul’a sanat dolu bir yolculuk için gelen öğrenciler, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü 29 Ekim’de coşkuyla kutladılar. Fener Alayı ile İstanbul’un tarihi sokaklarında yürüyen öğrenciler, ardından Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen Athena konserine katılarak bu anlamlı günde Cumhuriyet Bayramı’nın gururunu ve heyecanını şehrin kalbinde hissetme fırsatı buldular.
Koordinatörlüğünü Kadir Akyol’un üstlendiği Anadolu’dan İzlenimler projesinin beşinci etabında; Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi güzel sanatlar fakültelerinden öğrenciler sanat etkinliklerine katıldı.
Ziyarete katılan öğrencilerin İstanbul’daki izlenimleri ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda üretecekleri eserler, bir yıl sonra proje adıyla oluşturulacak sergi ile taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak.